Designtrends 2019

Als je opzoek bent naar echte designtrends van dit jaar weet ik niet of je bij mij helemaal aan het juiste adres bent. Haha. Want ik deel nog veel liever mijn favoriete trends die ik ook veelvuldig gebruik in mijn designs.

#1 Creatieve vormen
Als je op de homepage van mijn website kijkt word je er al direct mee geconfronteerd. Mijn foto heb ik in een mooie vorm gegoten wat een ontzettend speels effect creëert. Zoek de juiste balans tussen speelsheid en professionaliteit. 

#2 Strak & duidelijk
Mensen willen direct weten waar ze aan toe zijn. Dus niet te veel poespas. Maar strakke lijnen, duidelijke lettertypes

#3 Black & White
Ik ben er nog niet achter waarom mensen die prettig vinden. Maar ik denk dat het satisfying is voor onze ogen en hersenen. Ons brein produceert een vrolijkheidshormoon als alles basic en strak is. Probeer een mooie combinatie te vinden in zwart-wit in je lettertype gebruik, maar ook in je foto’s.

#4 Felle kleuren
Misschien denk je ondertussen dat ik mezelf continu tegenspreek. Dat klopt. Want het blijft natuurlijk een feit dat kleuren een ontzettend groot psychologisch effect heeft op ons brein. Probeer te ontdekken wat de sfeer en drijfveer van het bedrijf is. Kies hierbij de juist kleuren. Ik gebruik ontzettend vaak Kuler van Adobe.

#5 Creëer ruimte
Mensen worden de hele dag overladen met ontzettend veel informatie. Houd je in je vormgeving rekening hiermee. Gebruik doeltreffende teksten op de juiste plekken, maar probeer een lezer ook in je vormgeving mee te nemen in het verhaal. Creëer rust en ruimte om dingen op hen in te laten werken. Maak gebruik van foto’s (mensen doen het altijd goed) en symbolen die mensen direct kennen. Maak het zo makkelijk mogelijk voor je bezoeker.

Online gaat het niet alleen om woorden. Het gaat om het verhaal. Jouw verhaal. 

CORE Creations bouwt voor jou een sterk merk. Zodat we online impact creëren.

Stuur mij een berichtje.